Folkpartiets Tobias Krantz

Idag hade jag historia, vilket var enormt kul. Det är gött med en ny lärare i ett ämne man läst i tre år ändå. Omväxling, ni vet. Vi pratade b.la om att koka människor för att kunna komma åt skelettet. Tappade matlusten efteråt. ;) 

Sen hade vi religion, och den orkade jag inte ta seriöst. Vet inte varför, var mest trött. Den fick vi sluta tidigare, för vi skulle lyssna på "nån minister" som någon lärare uttryckte sig. Sagt och gjort, vi begav oss till aulan, corny och jag. Sätter oss jämte Putte och Sachl. Det visar sig att denna minister är Tobias Krantz, medlem i folkpartiet. Han pratade om saker vi inte riktigt orkade lyssna på, och sen så frågade de små tvåorna ut honom lite. Jag rättade han när han sa fel om de rödgröna, men det sket han i. Sen sa han att burka inte är okej i skolan, och lite senare sa han att hans parti ska motarbeta diskriminering. Eh? Jag vrålade, högt och tydligt, DISKRIMINERING när han sa att det inte är rätt att ha burka blablabla.

Sen fick jag och Sachl gå upp på scen, framför typ 300 pers. Jag har världens scenskräck, men det gick helt ok. Jag frågade vart de skulle få pengarna till att höja studiemedlen med 500 kr. Han svarade, men inte på frågan. Så både jag och Sachl ägde honom. Sen på slutet så hade vi mer att fråga, men Tobias bara babblade på om att de som inte ställt frågor skulle få göra det. Det var dock ingen som ville. Så då vrålade Putte: HALLÅ VI HAR FRÅGOR HÄR UPPE!!! Så fick Sachl ställa en fråga iaf. Om IPRED-lagen. Som Tobias inte var så kunnig om.

När det där var slut tänkte vi ju smita ut precis som alla andra. Dock kommer det fram en kvinna till oss, som frågar vilka det var som hade ställt massa frågor. EHHEHEHE. För hon ville göra en enkät. Det var ju bara att ställa upp. Så på måndag, kl 18.30 kommer jag vara med i TV!!! Fick svara på vad jag tyckte om betyg från sexan, nationella prov i trean, om det är bra att politiker kommer till skolan osvosv.

Och återigen, om han som politiker och medmänniska ska få uttrycka sina åsikter, som i viss mån är diskriminerande, varför ska inte jag få debattera emot honom då? Ställa mina frågor, och uttrycka mina åsikter? Jag vågar iallafall stå för det!
2 kommentarer